Hollandi kaste

120 g võid
2 sl valgeveini äädikat
1 sl vett
6 tera musta pipart
1 loorberileht
2 munakollast
soola
jahvatatud musta pipart
1-2 sl rõõska koort (soovi korral)

1. Hõõru või kausis kreemjaks. Pane käepärast pool potti keeva vett ja poti peale sobiv kuumuskindel kauss.
2. Sega väikeses kopsikus äädikas, vesi, pipraterad ja loorberileht. Hauta madalal kuumusel, kuni vesi on vähenenud poole võrra. Kurna segu kuumuskindlasse kaussi ja jäta jahtuma.
3. Klopi munakollased jahtunud äädikasegusse. Tõsta kauss keeva vee kohale ja jätka kloppimist, kuni segu on kohev ja hele. Klopi vähehaaval juurde või (väike tükk korraga). Jälgi, et iga tükk on täielikult segunenud enne järgmise lisamist.
4. Kui kaste paksuks ja läikivaks muutub, lisa maitse järgi soola ja pipart. Kui maitse on liiga terav, lisa veel veidi võid. Kui tulemus on liiga paks, klopi juurde rõõska koort. Serveeri kohe. Sobib koos brokoli, spargli või aurutatud kalaga.
Huva nõu:
Võlts-Hollandi kastme valmistamiseks sega köögikombainis või blenderis 3 munakollast, 2 sl sidrunimahla, noaotsatäis soola ja veidi cayenne`i pipart. Kasuta segamiseks pulsireziimi, seejärel lisa köögikombaini töötades kaaneava kaudu vähehaaval 120 g sulatatud võid ning sega kaste paksuks ja kreemjaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga