Tosca kook 2

TAIGEN:
3 muna
2,25 dl suhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
75 g võid
1,5 dl piima

KATE:
125 g võid
1,5 dl suhkrut
1,5 sl nisujahu
100 g mandlilaaste
1 dl rosinaid
1 dl kuivatatud aprikoose
1,5 sl piima

1. Vahusta munad suhkruga. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Seejärel lisa piim ja sulatatud või ning sega korralikult läbi.
2. Kalla taigen 28 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, mis on eelnevalt võiga määritud. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 15 minutit, kuni kook on poolküps. Samal ajal valmista kate.
3. Selleks sulata paksupõhjalises kastrulis või. Lisa suhkur ja keeda, kuni segu on pruunikas (5-10 minutit). Sega hulka jahu, mandlilaastud, piim, rosinad ja kolmeks lõigatud kuivatatud aprikoosid. Sega ja laota poolküpsenud koogi pinnale. 4. Küpseta veel 15-20 minutit, kuni kook on pealt kaunilt pruun.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

9 kommentaari “Tosca kook 2

  1. Põhi tuleb minu meelest natuke liiga paks ja keeksine, kui täpselt retsepti järgi teha, järgmisel korral vähendan põhja kogust vähemalt 1/3 võrra. Aga muidu on hea kook!

  2. Mina tegin ka seda kooki ja paari päeva pärast tegin uuesti ja nüüd paari päeva pärast sünnipäevaks veel 2 tükki :)
    Tuli hea! Lisasin veel tainale piimaga pooleks haput mahla (sidruni või greibi), teeb põhja mõnusalt mahlaseks ja võibolla tasakaalustab seda magusust.
    Uus lemmik kook :)

  3. Väga hea kook tuli, ainuke tähelepanek on see, et kui kook seisab u. päeva, siis põhi muutub palju tihedamaks ja koogi maitse palju paremaks (väga identne poest ostetule)!
    Proovige kindlasti need, kes armastavad magusat!