Karri – kartulipüreesupp

750 g kartuleid
2 tl taimeõli
soola
1 sl karrit
850 ml köögiviljapuljongit (7 tl pulbrist)
15 g mandlilaaste
1 väike tükk ingverit
1 porgand
1 küüslauguküüs
4 sl rosinaid
3 noot mugulsibulat
2 sl hakitud murulauku

1. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks, lase kastrulis 1 tl taimeõlis kergelt läbi kuumeneda. Lisa pisut soola ja karripulbrit, vala juurde 650 ml puljongit ja keeda vaiksel kuumusel kaane all 15 minutit.
2. Rösti mandlilaastud teflonpannil rasva lisamata. Koori ingver, lõika koos porgandi ja küüslauguga väikesteks kuubikuteks ja prae ülejäänud taimeõlis kergelt läbi. Lisa rosinad, ülejäänud puljong ja hauta, kuni vedelik on aurustunud.
3. Lõika noored sibulad rõngasteks ja lisa koos röstitud mandlilaastudega porgandi-ingveri-köögiviljasegu hulka. Püreesta kartulisupp, tõsta eelsoojendatud taldrikule, tõsta peale köögivili ja garneeri murulauguga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga