Neerukaste 2

500 g neeru
2-3 kl vett
1 mugulsibul
2 sl rasva
1-2 sl nisujahu
soola
musta pipart
1-2 sl hapukoort
1 väiksem hapukurk

1. Lamba- või seaneerudel lõika liigne rasv ära. Vasikaneerudel pole vaja rasva eemaldada. Suurte loomade neerudel eemalda rasv koos kelmega, selleks poolita neerud pikuti, rebi kile ära ja lõika keskelt sooned välja. Puhastatud neerud pane 3-4 tunniks külma vette likku, et kaoks nende eriline lõhn.
2. Leotatud neerud pane külma veega keema. Kupata u. 2 minutit, riisu vaht. Keeda (olenevalt looma vanusest) ¼-1 tundi nõrgal kuumusel. Seejärel pese neerud külma veega üle.
3. Keedetud neerud lõika viiludeks. Hauta rasvas tükeldatud sibul, lisa neeruviilud, jahu, keeva vett ja maitsesta. Keeda veel 5-10 minutit. Lõpuks kuumuta läbi koos hapukoore ja tükeldatud hapukurgiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga