Lõhemarja soolamine

1 kg lõhemarja soolamiseks tuleb arvestada 50-100 g jämedat soola.

1. Vala lõhemari üle kuuma (60-70°C) veega ja sega kergelt vahustiga nii, et lõhemarja katte- ja sidekile koguneks ümber vahusti ja marjaterad eralduksid.
2. Uhu marja mitu korda külma veega ja jäta sõelale nõrguma.
3. Seejärel sega lõhemari soolaga ja aseta soolamisnõusse.
4. Sule nõu tihedalt kaane või paberiga.
Hüva nõu: Kui soovid lõhemarja säilitada lühemat aega, lisa soola vähem, pikemaajalisel säilitamisel rohkem. Enne toiduks kasutamist võib soolasemat lõhemarja leotada külmas vahetatavas vees magedamaks. Serveerimisel võid lisada hästi peeneks hakitud mugulsibulat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

55 kommentaari “Lõhemarja soolamine

  1. Soola hulka tuleks segada ka veerandi-kolmandiku suhkurut-elimineerib kibeka maitse kauemal hoidmisel.
    Purki pannes tuleks nats pressida. Enne serveerimist tuleks kausis segada valge hapu veiniga-siis uhada soelal
    kylma vee all paar korda. Tagasi kaussi, pooleks tunniks kylmkappi
    ja ennae imet mari nagu uus !!!
    Seveerida topeltkaussides vahel purustatud jää.
    Sama knihvi saab kasutada ka teiste kalade marjaga !
    PS. Ilma pitsi kylma viinata tundub pillamisena ?!?
    Enjoy & Cheers !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Lõhemarjale võib laual-saial lisada ka sidrunimahla, sidrunpipart ja tkka – rohelist, eelkõige tilli…