Siigade soolamine

1 kg siigade soolamiseks võta 100-150 g jämedat soola (proovi ka meresoolaga).

1. Lõika kala kõht lõhki, eemalda sisikond, pea jäta külge.
2. Pese kalad voolavas vees kiiresti puhtaks ja lase nõrguda.
3. Seejärel pane kalad eelsoola (1 kg kala kohta 1-2 sl soola) ja lase seista kuni järgmise päevani.
4. Siis nõruta kalad sõelal, hõõru seest- ja väljastpoolt soolaga ja lao nõusse tihedalt üksteise kõrvale, kõhupooled üles.
5. Puista kaladele soola, järgmine kiht lao risti eelmisega jne., kuni nõu on täis. Kata kaanega ja aseta peale vajutis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Siigade soolamine

  1. täiesti vale soolamis meetod soovitaksin kalad fileerida ja siis 1:3 lisada suhkru ja soolasegu sellega kalad sisse hõõruda ja fileed laduda kihiti õhukindlasse karpi hea oleks kui saaks fileed panna pressi alla järgmisel päeval valada kala koemahladest ja soolveest tulnud vesi ära ja kala on valmis röstsaiaga mega hea .PS. milleks suhkur? aga selleks et suhkur teeb pehmeks pindluud mis söömise ajal kipuvad kurkujääma :-) head isu!