Seente säilitamine võis

1 kg seeni
20 g (3/4 sl) soola
150 g võid (mitte kasutada asendajaid või õlisid)

Võis võid säilitada mahedamaitselisi seeni, nagu kuuseriisikad, kukeseened, kivipuravikud, võipuravikud, shampinjonid, kännumamplid, sirmikud jt.
1. Pestud, puhtad, hästi nõrutatud ja rätiku vahel tahedaks surutud seened lõika ribadeks, pane keedunõusse, lisa pisut soola, võid ja keeda aeglaselt, kuni seentest eemaldunud vesi on aurustunud, lisa ülejäänud või ning kuumuta seeni umbes 0,5 tundi. Keeda väikesel kuumusel.
2. Tõsta seened väikestesse kuumadesse purkidesse koos võileemega, täida need ääreni ja sulge kohe kaanega.
Hüva nõu:
Seeni ei ole vaja pesta ja vett lisada kui need on puhastatud ja/või puhtalt korjatud. Seente säilitamiseks võid või asemel kasutada ka rasva või äärmisel juhul ka taimeõli. Või, rasv või õli peavad ulatuma säilitusnõus umbes 1 cm üle seente.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

8 kommentaari “Seente säilitamine võis