Kasemahla vahuvein

12 l kasemahla
3-3,5 kg suhkrut
4 sl paksu pärmi
1-1,2 l viina
4 sidrunit

1. Lisa kasemahlale suhkur, sega läbi ning keeda emaileeritud nõus, kuni 1/3 vedelikust keeb välja. Keemisel eemalda vaht.
2. Seejärel kurna siirup läbi riide, vala ankrusse ja jahuta umbes 40°C-ni. Lisa pärm ja viin.
3. Lõika sidrunid lahti, eemalda seemned ja lisa siirupisse.
4. Lase 10-12 tundi soojas kohas käärida, seejärel kata ankru ava ebatihedalt ning aseta külma keldrisse ja hoia seal 7 nädalat.
5. Kurna segu läbi riide, vala puhtasse ankrusse, sulge ankur ja hoia külmas kohas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

6 kommentaari “Kasemahla vahuvein