Vasikaliha ahjuplaadil

600 g vasikaliha
1 pk majoneesi
2 suurt sibulat
250 g riivjuust
soola
pipart
viie pipra segu
soovi korral ka sinepit

1. Lõika vasikalihast umbes 1,5-2 cm paksused viilud, vasarda mõlemalt poolt.
2. Maitsesta soola ja pipraga samuti mõlemalt poolt (soovi korral võib määrida sinepiga).
3. Pane liha ahjuplaadile nii, et kõik lihatükid oleks tihedalt koos.
4. Aseta kõikide lihatükkide keskele sibularattad.
5. Kata liha ja sibulad rohke majoneesiga aga mite nii et see laiali valgub. Kõige peale pane riivjuust
7. Küpseta eelnevalt soojendatud ahjus 175-200°C 20 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

54 kommentaari “Vasikaliha ahjuplaadil

  1. Seda saab edukalt teha ka loomaliha fileega. Kui liha on maitsestatud ja vasardatud siis hoian seda vähemalt pool tundi külmkapis, aga veel parem on see alles järgmisel päeval ahju pista. Meie peres tuntakse seda \”röövliprae\” nime all.

    Mulle endale jälle väga meeldib kui majonees koos juustuga mõnusasti kokku tõmbub.

  2. Jätke meelde, et majonees üle 180 kraadi ei talu pikemat kuumutamist. Ta läheb siis lihtsalt rõvedalt kokku. Soojendatult lisandina on aga asendamatu. Nii, et head isu, majoneesisõbrad.

  3. Maitsestage liha uue Santa Maria lihamaitseaine ürdi-küüslauguga!Maitse on võrratu!Ja liha jääb parem kui enne ahjus hoida viis minutit ja siis ülejäänud asjad peale ja lisada šampinione!

  4. Tuleks parem ja mahla ei voolaks nii palju lihast välja kui liha eelnevalt suurel kuumusel kiirelt pruunistada.

  5. Tegin vasika aba selle retsepti järgi.
    Väga mõnus tuli, hea maitsega ja puha. Tänud retsepti eest.
    Nõrk külg oli see, osa mahla tuli ikkagi lihast välja ja nägi söök välja rohkem keeduliha, kui prae moodi.