Hapendatud seene-köögiviljasegu

1 kg seeni
1 kg köögivilju (kapsas, porgand, mugulsibul, aeduba, paprika jne.)
maitsetaimi (köömned, till, küüslauk, mädarõigas jne.)
30-40 g jämedat soola
2 dl vadakut või keedetud ja jahutatud vett
2-4 sl hapukapsa vedelikku (soovi korral)

1. Kuumuta puhastatud seened keemiseni ja keeda liigist sõltuvalt alates paarist minutist (mahedamaitselised liigid) kuni kümne minutini (nt. riisikad).
2. Nõruta, jahuta ja tükelda seened.
3. Lao seened hakitud köögiviljadega kihiti (kiht seeni kiht köögiviljasegu)puhtasse hapendamisnõusse. Kapsast ja porgandist võib eelnevalt teises nõus mahla välja tampida ja selle lõpuks hapendamisnõusse valada. On oluline, et seente peal oleks vähemalt 2-3 cm kiht vedelikku.
4. Pane segule vajutis peale ja sule nõu.
5. Pane hapendamisnõu algul kolmeks päevaks 18-20°C temperatuuri ja tõsta seejärel umbes nädalaks 15°C juurde.
6. Vii hapendamisnõu 3-4 nädalaks jahedasse, 6-7°C juurde.
Hüva nõu:
Seened säilivad avamata nõus mitu kuud, avatuna umbes paar nädalat. Hapendatud seeni võib ka külmutada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga