Buriito ehk nisutortilja

7 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
5 sl margariini
3 dl sooja vett

1. Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber ja sool.
2. Näpi toatemperatuuril olev tükeldatud margariin jahu hulka või sega külm tükeldatud margariin ja jahusegu sõmeraks mikseri taignakonksudega. Lisa vähehaaval sooja vett, kuni saad pehme, kuid mitte veel kleepuva taigna. Sõtku või sega seda masinaga paar minutit.
3. Jaga taigen 12 võrdseks osaks ja veereta nendest pallikesed. Lase 10-20 minutit seista.
4. Vajuta taignapallid lamedaks, sõelu neile veidi jahu ning rulli taigen keskelt väljapoole, võimalikult õhukeseks.
5. Küpseta täiesti kuival suurel malmpannil või vähese õliga pintseldatud teflonpannil suurel kuumusel niikaua, kuni küpsetise pind muutubpruuniplekiliseks. Pööra ringi ja küpseta ka teiselt poolt.
Hüva nõu: Hoia valmistortiljad kuni kasutamiseni puhaste köögirätikute vahel

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Buriito ehk nisutortilja