Kräsupea tort

4 muna,
2 kl suhkrut,
3 kl jahu,
2 tl soodat,
400 g hapukoort,
3 sl kakaod

1. Sega kõik koostisained läbi, välja arvatud kakao. Jaga taigen kaheks võrdseks osaks ja ühele osale sega juurde kakao.
2. Pruun taigen pane küpsema ümmargusse ahjuvormi. Valge taigna võid panna nii sama ahjupanni peale küpsetuspaberile. Küpseta u. 25 minutit 180°C juures.
3. Hele põhi lõika kuubikuteks. Pane kuubikud kaussi ja lisa 600 g hapukoort ning sega kõik läbi.
4. Pruun põhi lõika pooleks, põhi määrida hapukoorega ning asetada vormi tagasi. Pool hapukoore ja kuubiku segust pane kihtide vahele. Ülejäänud segu pane kõige peale.
5. GLASUUR:
Pane 100 g võid potti sulama.
Lisa 2 sl kakaod, 3 sl piima ja 3 sl suhkrut. Kuumuta segu kuni suhkur on sulanud, siis jahuta. Vala glasuuriga tort üle.
6. Pane tort u. 12 tunniks külmikusse tahenema.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

74 kommentaari “Kräsupea tort

  1. Valmistusainetes võiks ikka olla kirjas palju hapukoort TEGELIKULT läheb… Õnneks leidus kodustes varudes veel hapukoort lisaks sellele mis poest sai toodud, seega sai hakkama… Muidu on hea kook, ennegi tehtud 😛

  2. Põhjad saab väga lihtsalt küpsetada ka tordipulbrist. Üks pakk “Juubeli” ja üks pakk “Erika” tordipulbrit. Tuleb ka maitsev.

  3. no kes ikka ostab 1 kilo hapukoort…seda on ju meeletult palju..AGA!!!…kui paned taigna sisse hapukoore aga kuubikud kastad KEEFIRI sisse tuleb isegi veel parem sest keefir on palju vedelam ja kuubikud imevad seda paremini sisse!!
    ja siis et ´jah..glasuuri annust tuleb vähemalt 2-kordistada!!

  4. Proovisin täpselt retsepti järgi teha ja annaksin head nõu. Esiteks tuleb enamikke koostisosi poole võrra vähendada või suurendada. Jahu tuleb võtta täpselt 2 korda vähem ja hapukoort täpselt 2 korda rohkem. Ka on retseptis toodud ðokolaadi kogus ääretult niru.
    Teiseks pole taigna sisse hapukoort üldse vaja panna – ilma jääb palju õhulisem ja imbub ka koorega paremini läbi.

  5. hapukoore segadus

    Vaja on 1 kilo hapukoort…taignasse 400 ja siis kui koogipõhjad valmis siis heledam põhi tuleb 600 g hapukoorega segada.

  6. Mida rohkem hapukoort ja hoida kauem külmas u 2 päeva, seda parem.Hapukoor imendub hästi sisse ja kook ei ole kuiv…

  7. Kook on veel maitsvam,kui vahelepanemise hapukoorele juurde panna purustatud banaani,nii umbes 3tk.See teeb maitse paremaks.
    Head isu!

  8. noo…. 600g+400g hapukoort teeb kokku 1000g ehk 1 kilo. ja just tegin seda kooki-väääääääääga hea….

  9. kuidas siis nii, et valmistusainetes on 400 g hapukoort aga pärast tuleb lisada 600g, kui palju seda peab siis olema ma tean et see kook on VÄGA hea aga hapukoor ajab segadusse

  10. tõesti väga hea kook, lausa keele viib alla.minu sõbranna tegi seda hiljuti esimest korda ja see kukkus tal väga hästi välja. soovitan kõigile soojalt!!!

  11. See kook on kõige parem siis, kui kuubikutele, hapukoorele lisada banaanitükke. Pole vaja mingit suhkurt. Superhea. Alati kõik arvavad, et tegemist kohupiimalisega.

  12. Ma olen seda kooki söönud õudsalt hea mõtlesin ka ise teha ja leidsin retsepti. Soovitan seda kooki kõigile!