Hummus

400 g kikerherneid (konserv.)
50 g seesamiseemneid
1,5 dl oliiviõli
2 küüslauguküünt
2 sl sidrunimahla
soola
purustatud musta pipart
Cayenne`i pipart

1. Rösti seesamiseeneid kuival pannil 2-3 minutit madalal kuumusel.
2. Jahvata seemned kohvimasinas peeneks või kasuta uhmrit.
3. Püreeri kurnatud, loputatud ja nõrutatud kikerherned köögikombainis või kannmikseris. Lisa õli, purustatud küüslauk, seesamijahu ja maitseained ning sega ühtlaseks pastaks.
4. Serveeri eelroana, dipina tooreste köögiviljade juurde või võidena saiale määrimiseks.
Hüva nõu: Hummus sobib hästi ka keedetud munade täitmiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Hummus