Sibulate säilitamine värskena

Mugulsibulad

Korista sibulad kuiva ilmaga kas augusti lõpul või septembri algul, kui pealsed on kuivanud. Lase sibulatel õhurikkas ruumis kuivada, kuni neile tekib 2-3 kihti nn. kuivi koori. Roheline pealseosa ja juured lõika ära, vigased ja ebakorrapäraselt arenenud sibulad sorteeri välja. Lase sibulatel veel nõned päevad või nädal kuivada, siis hõõru välised, lahtised, mullased koored ära ja keera keerdu sibula küljes olev peralseosa. Lase veel 10-15 päeva kuivada.
Säilita sibulaid võrkudes, korvides või restkastides kuivas jahedas ruumis.
Hüva nõu: Säilitavalt mõjub sibulatele hoidmine 4-5 tundi külmas suitsus

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Sibulate säilitamine värskena

  1. …ja veel paremini mõjub (suurematele kogustele) kuivatamine nt. (suitsu) saunas või spetsiaalses kuivatis t < 40 * C