Aprikoosi – kaerahelbepuder

8 kuivatatud aprikoosi või musta ploomi
3-4 dl kaerahelbeid või neljaviljahelbeid
1 l vett või piima (või vee-piimasegu 1:1)
0,5 tl soola

1. Lõika eelmisel õhtul aprikoosid või ploomid neljaks või väiksemateks tükkideks ning pane vette likku nii, et vesi neid kataks.
2. Järgmisel päeval pane ligunenud puuviljad keedupotti, raputa peale kaerahelbed, lisa vesi või piim ja sool. Sega korralikult läbi. Aja puder keema, vähenda siis kuumust ning hauta vaevalt keevana madalal kuumusel vastavalt pakendil olnud juhisele. Sega hautamise ajal putru paar korda põhjast üles.
Serveeri külma piimaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

74 kommentaari “Aprikoosi – kaerahelbepuder