Kohupiima – purukook

TAIGEN:
150 g võid
1/2 kl suhkrut
2 kl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut

TÄIDIS:
400 g kohupiimapastat
1 muna
4 sl suhkrut (kuhjaga)
1 tl vaniljesuhkrut
1/2 sidruni riivitud koor

1. Haki külm või ja ülejäänud taigna-ained purutaoliseks massiks (… ei tohi muutuda taignaks!).
2. Sega kõik täidise-ained ühtlaseks massiks.
3. Raputa ettevalmistatud vormi põhja 1/2 taignapurust, kata kohupiimaseguga ja puista ülejäänud taignapuru peale.
4. Küpseta 200°C 40 min.
5.Jahuta enne lõikamist 1/2 tundi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

63 kommentaari “Kohupiima – purukook

  1. Algaja küpsetaja

    Mul jäi ka puru natuke väheks. Saab ka liig õhuke kardan.
    Aga muidu võiks algajatele kuskile kirjutada plaadi suuruse ka siis natuke lihtsam.

  2. Taigen tõesti hea, lihtne teha, aga selle kohupiimakogusega võrreldes on taigent palju. Mina võtan kindlasti kohupiima vähemasti 600 g. Muidu jäi mul kook pisut kuiv. Võib-olla kui lisada õunakuubikuid või mingeid hapukamaid marju oleks ok.
    Sidrunikoort ka ei lisanud ja tegin 26 vormis.
    Aga sellegipoolest väga hea kook ja teen teinekordki :)

  3. minu täielik lemmik!!!
    Olen 2 korda küpsetanud ja kiituseid olen oioioi kui palju saanud :)
    Väga lihtne on valmistada ja soodne tuleb kah. Olen teinud maasikatega, punaste ja mustade marjadega. Ja igakord on hea tulnud.

    Suuured tänud sellise lihtsa ja super hea koogi retsepti eest :)!

  4. Tegin täna, väga maitsev, lisasin kohupiima sisse rabarbereid ja maasikaid ka. Aga infoks, et suure ahjuplaadi jaoks vaja ikka kaks kogust teha, pooleteisega jäi vähe õhuke. Soovitan 😉

  5. Kohupiima peale saab panna näiteks ananassitükikesi, et oleks mahlasem. Olen mitu korda teinud ja alati on hästi õnnestunud:)

  6. Ähh meil küll kook hea ei tulnud…

    Mei oska vist ikka süüa teha, kisell ka oli vastik..

    Tehke teie paremat…

    Olge tublid(Y):D:D