Õunastruudel

TAIGEN:
2 kl jahu
1/2 kl leiget vett
1/2 tl soola
1 muna
3 sl õli

TÄIDIS:
50 g võid
5 sl riivsaia või küpsisepuru
6-7 õuna
3/4 kl suhkrut
rosinaid
kaneeli

1/2 kl jahu rullimiseks
50 g võid määrimiseks

1. Kalla jahu kaussi, tee keskele süvend, kalla sinna leige vesi, sool, õli, muna.
2. Sega, sõtku käte vahel elastne taignapall.
3. Aseta taigen jahuga ülepuistatult 1/2 tunniks sooja kohta.
4. Samal ajal puhasta õunad, koori ja lõika õhukesteks viiludeks.
5. Rulli taigen jahusel laual õhukeseks ristkülikuks (võib lõigata kaheks).
6. Pintselda taigen üle sulatatud võiga.
7. Puista üle riivsaia või küpsisepuruga, kata õunte, rosinate, suhkru ja kaneeliga.
8. Tõsta külgservad täidisele ja rulli struudel tihedalt kokku.
9. Tõsta rull ettevalmistatud plaadile, lahtine serv allpool, pintselda võiga.
10. Küpseta 200°C juures 35-40 min, küpsetamise ajal ja ahjust võtmise järel pintselda jälle võiga.
11. Lõika soojalt terava noaga viiludeks.

HÜVA NÕU: Suurt rulli on üsna keeruline küpsetusplaadile tõsta, kasuta abivahendina puhast käterätti, kilet või lõikelauda.
Teine võimalus on lõigata rullitud taigen pooleks ja teha 2 väiksemat struudlit. Sellisel juhul on küpsetusaeg veidi lühem.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Õunastruudel

  1. Mina tegin ja tuli ülihea :). Võibolla veel niipalju, et lisasin õunatükkidele sortsu sidrunimahla ja mandlilaaste, mis tegi minu arvates asja paremaks. Võid mul ei olnud, seega määrisin struudlit pealt margariiniga, see tegi nats soolasemaks, viimast ei soovita.