Lihtne hea õunakook

TAIGEN:
200 g margariini
4 muna
2 kl suhkrut
2 kl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
veidi soola

KATE:
supitaldrikutäis õunalõike
kaneeli

1. Margariin sulatada, lasta jahtuda.
2. Munad kloppida soola, suhkru ja vaniljesuhkruga korralikult lahti, segada sulatatud margariiniga.
3. Nüüd lisada küpsetuspulbriga segatud jahu ning taigen ühtlaseks segada.
4. Õunad koorida ja lõikuda mitte just õhukesteks lõikudeks.
5. Taigen tõsta rasvainega määritud plaadile, siluda 1 cm pakuseks kihiks. Õunalõigud laotada taignale ja õige kergelt sisse suruda. Puista üle kaneeliga.
6. Küpseta 200°C juures.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

88 kommentaari “Lihtne hea õunakook

  1. tõsiselt hea kook, hästi lihtne teha ja väga maitsev. Mina panin koogi alla küpsetuspaberi ja väga hea oli pärast külla ka transportida:)

  2. Just võtsin ahjust välja ja üllatavalt imehea kook! Tervele perele maitseb! Kindel uus lemmik plaadikook!!

  3. See kook on tõesti super! Tegin seda plaadi peal, sest vorm oli muud rooga täis. Kook tuli seetõttu küll õhuke aga kohev ja maitsev sai ikkagi.

  4. no nii head plaadikooki pole 100 aastat saanud, alati tulevad mingid liistakad, kuid see jäi tõesti kohev ja ülihea. Panin suhkru pooleks fariinsuhkruga.

  5. Mõnus õunakoogi lõhn kattis terve maja:) Viisin seda kooki ka vanaemale ja vanaisale külakostiks. Vanaema tahtis ka kohe retsepti:) ja vanaisa pani kohe kaks koogitükki pintslisse:)

  6. Tõeliselt hea kook! Hästi lihtne teha ja tulemus on supper! Maitsev nii kohe soojalt kui ka järgmisel päeval. Tõenäoliselt sobib katteks veel ka biskviiditaigen või puru. Igatahes väärt retsept, mis tuleb endale kõrva taha panna!:)

  7. Olen ka seda kooki juba paar-kolm aastat küpsetanud ja küllalt ei saa. Kuna praegu on noored rabarberid saadaval, siis märgin, et olen teinud sama taignaga ka rabarberi kooki – tulemus sama hea!

  8. väga kohev ja kõrge kook tuli,
    mul oli 22×22 cm koogivorm.
    küpses 50 min ahjus. Tuli selline selline õige õunakas :))

  9. No kas annab enam taevalikumat õunakooki olla..
    Aitäh Kerli, Sinu paljud teisedki retseptid on väga maitsvad olnud :)

  10. klaas on selline mõõtühik et võtad klaasi ja kõik see mis sinna klaasi sisse mahub ongi.
    loogiline ju.

  11. Tõesti nämma kook. Esimese tüki juures mõtlesin, et ei tea, kas peaks kohe teise ka valmistama 😉
    Ja nii kiiresti ja lihtsalt saab valmis!

  12. Martin ja Olja

    Aega läks ju pisut rohkem,
    kui on ära märgitud.
    Kook sai sedajagu uhkem,
    kõht nüüd täis on pargitud :)

  13. väga nämma kook!! pole ise mingi eriline kokkaja aga tuli välja väga maitsev, mikrouuni kuumaõhu reziimil muide. teine kordki 😉

  14. õe soovitusel tegin ka selle koogi-on kyll väga hea-maitsev ja kiire! See nyyd meie pere lemmik-pean ikka kaks kooki korraga tegema!

  15. töesti kiire ja väga maitsev kook-ma olen omapoolt veel viimasel ajal lisanud kerge kihi öunatarretist ,siis koogile katteks! :) HEAD ISU!

  16. Unustasin retseptile lisada, et küpsetada ca 30 minutit, hiljem raputa veel peale tuhksuhkrut … see kook valmib kiiresti ja maitseb väga isuäratavalt …

  17. Retseptile ainult kiidusõnu. Suhkurt julgesin panna ainult 1,5 klaasi, 2 tundus hirmus palju. Ja mulle aitas. Muidu tegin nagu retsept ütles, soovitan soojalt kõigile, kes tahavad tõeliselt maitsvat vana-head-päris õunakooki.

  18. See oli niiiiiiiiii hea kook :)
    Isegi mina väga saamatu kokkaja sain hea koogiga hakkama! Väga hea.