Kakaokook

TAIGEN:
4 muna
2 kl suhkrut
250 g margariini
4 kl kaerahelbeid
4 sl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 sl kakaod

Kaunistamiseks tuhksuhkrut

1. Munad suhkruga korralikult lahti kloppida, lisada sulatatud ja jahutatud margariin, kaerahelbed, küpsetuspulbriga segatud jahu ja suhkruga segatud sõelutud kakao.
2. Taigen kloppida veidi kergemaks ja valada kohe võitud ahjuplaadile umbes sõrmepaksuse kihina. Siluda.
3. Küpseta keskmise kuumusega (200°C) ahjus. Kook lõigata soojalt lahti parajateks tükkideks. Jahtunud koogitükkidele puistata läbi sõela peale tuhksuhkrut.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

59 kommentaari “Kakaokook

  1. Selgituseks selle suhkru osa kohta…Retseptis on mõeldud et peaks kasutama kibedat ilma suhkruta kakaod, sellepärast tuleb kook ka mõnikord pisut magus kui kasutada magusat kakaod 😛

  2. 1. Munad suhkruga korralikult lahti kloppida, lisada sulatatud ja jahutatud margariin, kaerahelbed, küpsetuspulbriga segatud jahu ja suhkruga segatud sõelutud kakao.

    Kas ma pean siis munaga suhkru ära kloppima, või sõeluma koos kakaoga? Arusaamatult kirjutatud.