Hasselbacki kartulid

10 ühesugust kartulit
4 sl õli
2 tl soola
2 tl paprikapulbrit
1/2 tl valget pipart
(4 sl riivitud juustu)

1. Koori kartulid ja lõika pealt tihedalt viiludeks, nii et kartuli põhi jääb terveks. Seda on mugav teha puulusika peal, nii on kindel, et kartulit põhjani läbi ei lõika.
2. Pane viilutatud kartulid ahjuvormi. Sega õli maitseainetega ja määri sellega kartuleid igalt poolt.
3. Küpseta ahjus 200°C juures 45 minutit. Määri kartuleid ka küpsemise ajal mõned korrad maitsestatud õliga. Soovi korral puista üle riivitud juustuga ja küpseta veel 10 minutit.
Soovitus: küüslaugusõbrad võiksid lisada õli hulka 1-2 purustatud küüslauguküünt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

59 kommentaari “Hasselbacki kartulid

  1. Supper head! Tavaline ahjukartul on mul tihti pealt liiga ära kõrbenud/kuivanud, kuid need kartulid tulid tõeliselt head!!! Soovitan soojalt! Ise tegin küüslauguga ja pere sõi 10min vormi tühjaks:)

  2. neid kartuleid võib valmistada ka nii, et keedad poolpehmeks, siis sisse lõhed ja ahju.Enna ahju panemist võid üle määrida sulatatud võiga, mille sisse on nt tilli lõigatud.