Biskviiditaigen

150 g jahu (u. 1 klaas)
75 g kartulitärklist (u. 4 sl)
1 kl suhkrut
7 muna
vanillsuhkrut

1. Eralda munavalged munakollastest.
2. Vahusta munakollased 3/4 osa suhkruga. Vahusta (eraldi nõus) ka munavalged, lisades järk-järgult ülejäänud 1/4 suhkrukogusest.
3. Vahustatud munakollastele lisa 1/4 vahustatud munavalgest, sega, lisa sõelutud jahu ja tärklise segu ning alles siis sega ettevaatlikult sisse ülejäänud 3/4 munavalgest.
4. Küpseta 200-220°C kraadi juures. Pane kook ahju ettevaatlikult, ära raputa ega põruta, sest siis võib õrn munamass alla vajuda ja põhja tekib sitke pooltoores viirg.
Hüva nõu:
Munade lahtilöömisel jälgi, et munakollast ei läheks munavalgesse, sest siis munavalged kõvaks vahuks ei lähe. Samuti peavad munad olema jahedad ja munavalge vahustamisnõu väga puhas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Biskviiditaigen

  1. Palju lihtsam oleks teha biskviittaigen,kui vahustada munad koos ning kvaliteet oleks palju efektiivsem, see ainult minu arvamus.