Keedutaigen

1/2 kl piima või vett
25 g rasva
100 g jahu
2-3 muna
soola

Keedutaignast kookides tekivad küpsetamisel jahu läbikeetmisest tingitult suured õõnsused, mistõttu neid kooke nimetatakse “tuuletaskuteks” ja kasutatakse peamiselt täidistega. Kookide õnnestumiseks peab jahu hästi paisuma, ahi peab olema algul kuumem, hiljem jahedam.

1. Kuumuta piim keemiseni. Lisa sool ja rasv.
2. Lisa korraga jahu, sega hästi. Keeda paar minutit, kuni taigen moodustab ühtse keedunõust eralduva tombu, jahuta 60-70°C-ni.
3. Lisa ükshaaval munad, iga järgnev muna taignaga täiesti läbi segades. Valmis taigen peab olema veidi läikiv ja ühtlaselt paks. Koogid vormi kahe lusika abil või kasutades taignapritsi. Küpseta ahjus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

4 kommentaari “Keedutaigen

  1. retseptide juurde võiks lisada ikka optimaalse küpsetamisaja ja kraadid ka, palju ma seda katse-eksituse meetodit ikka praktiseerin

  2. Tere. koik on hasti ainult ei ole lisatud kui kaua kypsetada ja millise kraadi juures. Help me please.

  3. ega mul ei ole vaja neid siin lugeda , ma oskan neid ise ka teha. Ärge pange neid algaja retsepte siia. Ja koristage see mittetöötav retsept siit ära