Piparkoogitaigen

250 g siirupit või mett
100 g suhkrut
50 g margariini
veidi soola
2 tl piparkoogivürtse (kaneel, nelk, ingver, kardemon, muskaatpähkel, kuivatatud apelsinikoor)
1 muna
300-500 g nisujahu
küpsetuspulbrit

1. Siirup, suhkur ja rasvaine kuumuta segades keemiseni, lisa maitseained ja klopi hästi läbi.
2. Jahtunud segule lisa lahtiklopitud muna ja kergitusainega segatud jahu.
3. Võimaluse korral lase taignal seista vähemalt järgmise päevani.
4. Nõrgemat taigent kasuta plaadipiparkookide ja vormikookide, kõvemat taigent küpsiste valmistamiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Piparkoogitaigen

  1. tegelikult proovi hoopis seda:

    250 g butter
    200 g sugar
    2 dl brown syrup
    4 tsp clove (neilikka)
    4 tsp ginger (inkivääri)
    4 tsp cinnamon (kaneli)
    4 tsp bitter orange peel (pomeranssinkuori)
    3 tsp sodium carbonate (sooda)
    2 eggs
    500 g wheat flour

    märkad, et maitseaineid ning võid tuleb panna KORDI rohkem, kui siin retseptis.

    ning muide – keegi ei tee piparkooke MARGARIINIGA… ikka võiga!

  2. väga vahva retsept.. :).. lisan veel niipalju et kui kasutada taigna puhul mingit punast siirupit siis tulevad ilusad roosad piparkoogid :P. maitse on nagu piparkoogil ikka :)