Pizzataigen

15 g värsket või 4 tl kuivpärmi
veidi suhkrut
250 ml sooja vett
350 g nisujahu
näpuotsatäis jämedatsoola
30 ml (2 sl) oliiviõli

1. Sega pärm suhkru ja vähese sooja veega ning jäta u. 20 minutiks sooja kohta, kuni vedelik hakkab vahutama.
2. Lisa pärmivedelik koos ülejäänud veega jahusse koos soola ja oliiviõliga ning sõtku kuni taigen on ühtlane ega kleepu enam.
3. Tõsta taigen õliga määritud kaussi, kata õlitatud kilega ja jäta sooja kohta umbes 1 tunniks, kuni taigen on kerkinud kahekordseks.
4. Sõtku uuesti ja vormi soovikohaselt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

52 kommentaari “Pizzataigen