Muretaigen 2

225 g nisujahu
1/2 tl soola
50 g sulatatud searasva
50 g võid või margariini
2-3 sl külma vett

1. Sega kausis jahu ja sool, hõõru sisse rasv ja või, kuni segu on sõmer.
2. Piserda segu ühtlaselt veega ja sega seda lauanoaga, kuni taigen hakkab moodustama suuri tükke. Suru taigen sõrmedega õrnalt palliks.
3. Rulli kergelt jahuga kaetud pinnal siledaks, aga mitte liiga palju.
4. Mähi toidukilesse ja hoia enne kasutamist umbes 30 minutit külmikus.
5. Kasuta väikeste kookide ja pirukate valmistamiseks. Küpseta 200°C juures.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Muretaigen 2

  1. Võiks öelda,et maru hääd tulevad,kuid ma ei pannud suhkrut,et saada magusat kooki seepärast pisut ebaõnnestus :)