Metsaseene ratatouille 4-le

160 g erinevaid metsaseeni (kukeseeni, puravikke)
80 g suvekõrvitsat (zuccinit)
60 g baklazaani
80 g punast paprikat
40 g punast sibulat
3-4 küüslaugu küünt, viiludena
praadimiseks toiduõli
1 väike purk purustatud tomateid
1 seene puljongikuubik
2 dl vett
1 sidruni riivitud koor
musta pipart
gourmet – meresoola n. Maldon
1 sl hakitud tüümiani või 1 tl Provence ürdisegu

1. Puhasta seened okastest , samblast jms., lõika suuremad seened väheke väiksemaks.
2. Lõika zuccini, baklazaan ja seemnetest puhastatud paprika u. 2 cm kuubikuteks.
3. Lõika kooritud sibul õhukesteks sektoriteks.
4. Passeeri (pruunista kiirelt) laia põhjaga kastrulis või wok-pannis 2-3 sl õliga esmalt küüslauk, sibul, seened ja paprika.
5. Lisa seejärel zuccini ja baklazaan , maitsesta kõik värskelt jahvatatud musta pipra ja vähese gourmet – meresoolaga.
6. Lisa vesi ja puljongikuubik, lase keema tõusta ja lisa seejärel purustatud tomatid.
7. Hauta madalal kuumusel aeg-ajalt segades u. 10-15 min
8. Maitsesta sidruni koore ja tüümianiga. Serveeri hea prantsuse tüüpi heleda leivaga või lisandina vahemere maiguga lemmikroa juurde.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga