Kartuli – hakklihavorm

5-7 kartulit
200 g hakkliha
2 mugulsibulat
1 tl soola
pipart
300 g külmutatud köögivilja või värskelt tükeldatud köögivilja
100 g riivjuustu

Kaste:
0,5 l piima
2 muna
1 tl soola
1 tl basiilikut

1. Kartulid kooritakse ja tükeldatatkse viiludeks, sibulad hakitakse.
2. Hakkliha pruunistatakse pannil omas rasvas koos sibulatega, maitsestatakse soola ja pipraga.
3. Määritud vormi asetatakse pooled kartulitest, laotatakse peale köögivili, hakkliha, riivjuust ning ülejäänud kartulid.
4. Piim segatakse munade ja maitseainetega ning valatakse vormi. Peale võib riputada riivsaia ja võilaaste. Küpsetatakse 175°C juures 1,5 tundi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

11 kommentaari “Kartuli – hakklihavorm

  1. Et vormiroog ei oleks kuiv- olen ka teinud nii, et kui olen kõik asjad vormi lisanud, siis valan natuke vett põhja. aga seda natuke. siis kõige peale olen pannud hapukoore, mis on maitsestatud soola ja liha maitseainega. Koor vajub kartulite ja hakkliha vahele ja tuleb ka vääääga mahalaks. Järgmine kord kui seda teen, paluti mul kodus kindlasti lisada hapukoor:) Siit järeldus, et tulemus oli super! Võimalusi on palju. Laske fantaasial lennata. Praegu nt. proovin seda sama vormi, aga hakkliha peale (vormi) lisasin veel ka hästi natukene tükeldatud hapukurki. Purk oli vaja tühjaks saada.:) Ja kõige peale veel kodujuustu, mis on segatud hapukoorega ja maitsestaud soola ja lihamaitseainega. Vaatame, mis välja tuleb.

  2. Olen kuulnud, et kupsetusaja ja asja üldse teeb lihtsamaks see, kui kasutada pisut keedetud kartuleid. Onmul õigus?

  3. mina olen selllele lisanud ka kihina soolatud männiseeni ja ka peeneks tükeldadtud tomatid. Poole liitri piima asemel paneks hoopis väiksema kruusi täie pool kogusest vett ja piima ja muidugi ühe muna ka. Siis klopin need segamini ja vormi peale. natuke aega võtab see, aga tulemus on super. Ja sööb kogu pere:)

  4. Kui lisad selle piima koos munadega, siis ahjus ta küpseb ära, et enam pole vedel(alguses on küll jah)…. muidugi võib ka vähem piima panna….
    Mina olen ka lihtsalt munadega üle valanud, et polegi piima pannud ja välja on ikka hea tulnud :)
    Pange veel seeni vahele, mmm

  5. POOL LIITRIT PIIMA??? Ma ei tea, kas viga on minus või kuskil mujal, aga see jääb ju sedasi niiiiii vedel…?