Ämbrisalat

7 kg kurke
2 kg sibulat
1 kg porgandit
0,5 l toiduõli
100 g 10% äädikat
10 dessertlusikat jämedat soola
4 sl suhkrut
100 g noort tilli

1. Viiluta kurgid õhukeselt puhtasse potti või emailämbrisse (võid ka eelnevalt koorida).
2. Viiluta sibul ja pudista kurkide juurde laiali.
3. Riivi jämeda riiviga porgand (sobib ka köögikombainis riivida).
4. Haki till peeneks.
5. Sega kõik köögiviljad segamini. Lisa sool, suhkur, äädikas, õli ja sega kõik läbi.
6. Vajuta salat nõus tihkelt kinni, sule poti- või ämbrikaanega ja jäta 24 tunniks jahedasse kohta seisma (keldri või sahvri).
7. Peale 24 tundi seismist kuumuta salatit nõrgal kuumusel 20 minutit ja pane tihkelt puhtakspestud ja steriliseeritud purkidesse.
8. Purgid kaaneta hermeetiliselt ja lase jahtuda. Peale jahtumist vii purgid keldrisse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

50 kommentaari “Ämbrisalat

  1. Meie kodus lisame ämbrisalatile veel riivitud mädaröika juurt ja teravat sinepit. meil armastatakse natu tugevama maitselisemat salatit. kuid muidu salat supper- pole veel leidnud rahvas kes ära ytleks lisaportsionist

  2. Kui pole öeldud,et kapsast pole,siis pole.OMal äranägemisel võite lisada naati,võilille,kõõrvenõg3est vm.populaarset ollust.

  3. …otsisingi kapsata salatit…nüüd tuleb omal ka meelde kogused…umbes…see hea salat…kohe homme teen…kapsast panna tunde järgi- kilo või kaks…

  4. vanasti ma mäletan, et ämbrisalatis käis kapsas ka. Kas enam , siis mitte või oskksite öelda ,kui palju ma kapsast lisama peaksin????