Vietnamipäraselt praetud riis (wok)

300 g loomafileed
300 g kanafileed (vt. “Tallegg”i erimarinaade)
150 g suuremaid krevette
1 suur porgand
1 sibul
1/2 kollast paprikat
1/2 rohelist paprikat
2 muna
õli
sojakastet (eelista Hiinamaist)
krehvtist (3 C\’d:curry, chilli, cayenne ja küüslaugupulber)
riis (pikateralist on parem pulgaga süüa)

1. Keeda riis kuid mitte liiga pudruseks, veel parem – auruta.
2. Tükelda liha ja köögiviljad ribadeks (eheduse huvides ka viimased piki vilja).
3. Vala õli wokki, kuumuta ja siis järjekorras sinna: liha, porgand, sibul, kana, paprika ja kõige viimasena krevett. Enne iga järgmist koostisosa sega kõik läbi ja lase kuumashokist toibuda.
4. MAITSESTA. Ohtralt küüslugupulbrit, chillit, curryt, sojat ja tundega cayenne’i pipart.
5. Maitse – kui vajad lisasoola, tee see patt.
6. Tõsta segu tulelt kuuma keraamilisse anumasse oma aega ootama.
7. Pane jälle õli wokki ja kuni see kuumeneb klopi lahti 2 muna.
8. Vala munad kuuma õlisse ja “klopi” neid seal edasi, et moodustuksid pöidlaotsasuurused tükid (ära prae!!! ja tegutse nobedalt).
9. Siis lisa kähku aurutatud riis, sega, prae, lisa sojat, sega, prae jne., et riis oleks ilus ühtlane, suht kuiv kuid ei hakkaks põhja.
10. Lisa soojas hoitud pannisegu ja maitse. Maitsesta juurde kui vaja. Suus peaks olema kerge tulekahju.
11. Serveeri kausist, pulkadega. Joo kõrvale seda, mida ise eelistad.
Hüva nõu: Eriti hästi sobib Draakoniaastal sündinutele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

68 kommentaari “Vietnamipäraselt praetud riis (wok)

  1. vaesed esivanemad, andis neil alles tampida säänest sööki, nüüd lase kohvimassinast või kombainist läbi ja valmis.

  2. Seda tasub tõesti proovida, lihtne kuid hea maitseelamuse saab. Ka tavalise panniga saab suurepäraselt hakkama. Mina kasutan värsket hakitud tshillit ja küüslauku, vahest viskan ka peotäie aedube sisse.

  3. Dooh, nagu poes oleks neid seemneid ka müügil …

    Et eesti rahvustoiduga tutvuda tuleb sõita Hollandisse…