Fariinikurgid

1 kg väikseid avamaakurke
400 g sibulaid
2 sl soola
3 tillikimpu
3 loorberilehte
1,5 sl sinepiseemneid

Marinaad:
3/4 l kuiva valget veini
1/4 l veiniäädikat
200 g fariinisuhkrut
1 tl soola
kurkide säilitusainet

1. Pese kurgid hoolikalt. Lahusta sool liitris vees ja kalla kurkidele. Lisa niipalju vett, et kurgid oleksid korralikult kaetud.
2. Jäta kurgid soolvette seisma vähemalt 4-5 tunniks, võimalusel üleöö.
3. Kurna kurgid ja lao koos kooritud sibulate, tilliokste, loorberilehtede ja sinepiseemnetega purki või savipotti.
4. Kalla marinaadiained potti. Sega hoolikalt ja kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Lisa kurkide säilitusianet pakil oleva õpetuse järgi.
5. Jahuta marinaad ja kalla kurkide peale. Pane kurkidele kerge vajutis, et need oleksid korralikult vedelikuga kaetud.
6. Kalla vedelik järgmisel päeval potti tagasi ja kuumuta keemiseni. Jahuta marinaad ja kalla tagasi kurkide peale. Sule purk hoolikalt ja säilita külmas ning pimedas kohas.
7. Kurke võid proovida nelja nädala pärast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga