Ploomihoidis

1 kg musti ploome

Marinaad:
3 dl vett
2 dl äädikat
500 g suhkrut
2 kaneelikooretükki
1 tükk ingverit
5-6 nelki

1. Pese ploomid ja torka kesta kahvli või nõelaga auk. Pane ploomid purki või potti.
2. Keeda veest, äädikast, suhkrust ja marlisse mässitud maitseainetest marinaad. Kalla kuum marinaad ploomide peale ja jäta järgmise päevani seisma.
3. Kurna marinaad. Keeda seda ilma kaaneta, kuni osa vett aurustub ja marinaad muutub veidi paksemaks.
4. Pane ploomid marinaadi ja keeda paar minutit. Kalla purkidesse tagasi ja lase jahtuda. Sule purgid ja säilita jahedas.
5. Paku küpsetatud heleda liha või linnuprae kõrvale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga