Rummipott

1 l maasikaid
250 g kirsse
250 g punaseid sõstraid
1 sidrun
750 g tuhksuhkrut
0,7 l rummi

1. Poolita kirsid ja võta kivid välja. Nopi punased sõstrad varte küljest ära ja puhasta. Koori sidrun ja eemalda hoolikalt koorealune valge kiht. Loputa ja kurnapuhastatud marjad.
2. Lõika sidrun väikesteks tükkideks. Kogu iga mahlatilk kausikesse, kirsside puhastamisel samamoodi.
3. Sega sidrunitükkide hulka suhkur ja 2 dl rummi.
3. Kui suhkur on täielikult sulanud, pane savipotti kihiti marju ja tõsta lusikaga nende vahele sidrunisegu.
4. Kalla ülejäänud rumm savipotti, kata see hoolega ja säilita jahedas ning pimedas kohas. Kahe nädala pärast on marjadel meeldiv aroom ja neid võib maitsta. Jahedas kohas säilivad marjad mitu kuud ja maitse aina paraneb.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Rummipott

  1. Mina olen pannud suhkru asemel mett (sulatanud mee rummisse) ja ka kuivatatud puuvilju.Kolme nädala pärast on hõrk magustoit valmis. Söön jäätisega. Võib ka niisama.