Lehttaigen 2

225 g nisujahu
1 tl soola
225 g võid või margariini
0,5 tl sidrunimahla
150 ml jääkülma vett

1. Sega kausis jahu ja sool. Lõika 50 g võid tükkideks ja sõtku jahusse, kuni segu on sõmer. Lisa sidrunimahl ja jääkülm vesi ning sega ümaraotsalise noaga pehmeks taignaks.
2. Kummuta taigen kergelt jahuga kaetud pinnale ja sõtku õrnalt, kuni see on sile. Vormi taigen palliks ja tee kolmveerandit taignat läbilõigates keskele sügav rist. Ava taignaosad ja rulli taigen nii, et keskkoht jääks paksemaks kui ääred. Pane ülejäänud või taigna keskele, keera lahtised osad peale ja suru servad kinni. Rulli taigen 40×20 cm suuruseks nelinurgaks, nii et või välja ei imbuks. Keera alumine kolmandik taignast üles keskkohani, siis keera ülemine kolmandik selle peale. Suru servad kokku, keera taigent veerandi pöörde võrra. Kata toidukilega ja jahuta külmikus 20 minutit.
3. Korda rullimist ja jahutamist külmikus 6 korda. 4. Kata toidukilega ja enne kasutamist jahuta 30 minutit.
Küpsetatakse tavaliselt 230°C juures.
Lehttaigen peaks küpsedes kerkima umbes kuuekordseks oma algsest kõrgusest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

57 kommentaari “Lehttaigen 2

  1. aga lehttaigen läheb õhuliseks ja sellest saab väga palju eriti hea on sellest teha viineri pirukaid kui viinerile lehttaigen ümber keerata

  2. lehttaigen on minu jaoks ilgelt räige taigen.. kuidas ma saan 450 grammist ennast täis süüa.. lolliks võib minna