Kitsekints ahjujuurikatega

1 kitse kints
1 kg kartuleid
3 porgandit
2 tervet küüslauku

Marinaad:
2 dl sojakastet
2 dl päevalilleõli
poole sidruni mahl
2 sl balsamiveiniäädikat
3 küüslauguküünt
1 sl kuivatatud rosmariini
1 sl kuivatatud majoraani
1 tl sinepit
2 sl mustsõstramoosi
soola
pipart

1. Valmista marinaad: sega omavahel sojakaste, päevalilleõli, sidrunimahl ja palsamiveiniäädikas. Lisa purustatud küüslauguküüned, sinep, moos, kuivatatud maitsetaimed ja veidi soola ning pipart.
2. Jäta kints terveks või poolita soovi korral. Kata marinaadiga ja pane külmkappi 1-2 tunniks.
3. Koori ja lõika kartulid sektoriteks, porgandid kangideks.
Küüslaugud eralda kooritud küünteks.
3. Soojenda ahi 200°C-ni.
4. Määri ahjupann õliga, lao sinna soola ja vähekese pipraga maitsestatud kartulid, porgandid ja küüslauguküüned. Keskele aseta marinaadist välja tõstetud liha. Liha peale tõsta marinaadist mõned mustad sõstrad.
5. Küpseta 175-200°C juures 1 tund.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Kitsekints ahjujuurikatega

  1. teate, ma pole nii head kitseliha kunagi saanud! see marinaad on lihtsalt FANTASTILINE! nüüd ma enam ei tee kunagi nägusid, kui metsast jahilt koju tullakse… aitäh retsepti eest! ja kerge valmistada veel pealekauba.

  2. Proovisin nii täpselt teha nagu retseptis oli kästud teha ja tulemus oli väga keeli ja meeli ligutav. Supper toit!!!!