Kräsupea tort 2

Põhi:
3 muna
2 dl suhkrut
200 ml kondenspiima (suhkruga)
200 g hapukoort
1 tl söögisoodat
3 dl jahu
2 sl kakaod

Kreem:
800 g 20%hapukoort
1,5 dl suhkrut

Glasuur:
50 g tumedat shokolaadi
1 dl vahukoort
1 sl võid
2 sl kakaod

1. Vahusta munad suhkruga, lisa kondenspiim, hapukoor ja jahuga segatud sooda. Sega ühtlaseks taignaks.
2. Vala pool taignast võitatud koogivormi, küpseta 200°C juures 25 minutit.
3. Lisa teisele taignapoolele kakao ja küpseta see.
4. Kreemiks sega hapukoor suhkruga.
5. Lõika pruun põhi pooleks, pane vahele moos. Lõika hele põhikuubikuteks, sega kreemiga, vala pruunile põhjale.
6. Glasuuriks sulata shokolaad ja või, lisa vahukoor ning kakao. Kuumuta keemiseni nõrista glasuur tordile ja tõsta tort külma.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

107 kommentaari “Kräsupea tort 2

  1. see kräsupea 2 on üli hea,mina panen pruuni põhja vahele ikka vaarika moosi,sellega minuarust kõige parem ja minul küll ei ole tulnud väga magus,et saab ju alati suhkrut vöhem panna nt. taigna sisse…supper kook. ülehomme mehel sünnipäev ja homme hakkan tegema,sest minu arust on ta siis veel parem kui ta mingi 12h saab külkappis olla

  2. olen seda kooki teinud nüüd juba aasta aega, ja nõutakse muudkui juurde igasugustel sünnipäevadel jne. Olen retsepti oma käe järgi kohandadnud veidi ja superhea ja mahlalkas kook tuleb!

  3. Aga miks ei ole valmistusainetes moosi?!
    Tegelikult peaks seal olema hapukas moos (näiteks pohlamoos), siis ei tule kook liiga magus.

  4. kas tõesti pruun põhi tuleb 2-x lõigata ja kõik?? mul üx sõbranna lõikab pruuni põhja ka kuubikuteks ja segab kõik kokku..olen maitsnud ja see ajab lausa hullux kui hea see on!!nüüd lugesin et hoopis kõik pruun läheb alla?? kumb siis on see õige?

  5. Vahukoor jäi puudu ning ei osanud muna suhkruga vahustada:(
    Muidu oleme poole peal, kook on täitsa kombi.:)
    Aitab süüa küll!!!

  6. Ma olen teinud kräsupea2-e kaks korda. esimene kord see sinna pealevalatavat glasuuri tehes läks ðhokolaad tükki ja nägi välja nagu koer oleks üle käinud ja paar junni maha jätnud. teine kord panin potti kõigepealt või ja siis hästi ettevaatlikult ðokolaadi. KA kondentspiima juures tuleb jälgida, et oleks kindlasti suhkruga! Ilma on vale kook. Ei ole absoluutselt magus. Ülihea kook. Viib keele alla!

  7. Tegin ka banaanidega, mega hea sai. Kõik kiitsid ja tort söödi ära:)
    Aga mega kaloripomm on see igatahes küll:)

  8. see oli töesti hia kräsupea…. jöulude aegu sai pruuni osa ka vähe piparkoogimaitselisek tehtud, kuid seda örnalt ja siis kirsse ka vahele ja meeletult hea:)

  9. Mulle . kui maiale inimesele maitseb see teine variant. Õigluse nimel võib öelda, et ei ole esimest söönudki . Aga maiustada on hea , oi kui hea.

  10. See retsept oli ka pere ja kodu ajakirja retseptiraamatus 100 kooki või midagi taolist.See kõikseparem kräsupeavariant.

  11. Proovisin aga minu arvates tuli liiga magus. Soovitaksin vahele (pruunide kihtide vahele) panna hoopis kas jõhvika või pohlamoosi. Hapukoorele lisasin ka kahvliga katki pressitud banaane. Muidu aga oli väga hea kook!

  12. Kräsupea2 on ikka parem ja see ongi õige kräsupea. see teine on mingi muu asi.
    Aga kräsupe2 viib keele alla.

  13. kumb sis parem on? kas kräsupea või kräsupea 2? tahaks teha, aga ei tea, millise retsepti järgi teha. kui keegi on teinud, siis öelge palun, jagage kogemusi.