Kaneelirullid

Taigen:
50 dl piima
1 pakk pärmi
1,5 dl suhkrut
3 tl kardemoni
1 tl soola
1 muna
umbes 13 dl jahu
1,5 dl margariini

Täidis:
0,5 dl margariini
1 dl suhkrut
4 tl kaneeli

Kate:
1 muna

1. Soojenda piim käesoojaks ning lisa pärm. Sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa suhkur, sool, kardemon ja muna. Sega läbi. Lisa vähehaaval jahu ning sulatatud margariin. Sõtku taigen valmis. Jäta 30-40 minutiks räti alla kerkima.
2. Kui taigen kerkinud, jaga ta kaheks osaks. Rulli üks tükk umbes 0,5-1 cm paksuseks ristkülikuks (kuskil 50×40 cm). Taignatükile määri sulatatud või pehme margariin, raputa peale suhkur ja kaneel. Lisada võib ka rosinaid, mingeid muid väiksemaid kuivatatud puuvilju, isegi mustikaid või vaarikaid.
Nüüd keera taignaplaat rulli ning lõika vastavalt soovile 3-4 cm laiused tükid (küpsetada tükid küljeli keerates) või 5-6 cm laiused tükid (siis küpseta tükid püstiasendis)
3. Pane tükid ahjuplaadile (küpsetuspaberile, kui võimalik) ja lase rätiku all kerkida 10 minutit.
Enne ahju pistmist määrida õrnalt vahustatud kanamunaga üle, peale võib raputada ka raesuhkrut või mõned mandlilaastud.
200°C juures ahju umbes 10 minutiks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

80 kommentaari “Kaneelirullid

  1. Suhkrut on retseptis tòesti vàga vàhe soovitatud, polnud ùldse magusad ja kogust soovitan tàpselt pool teha, muidu sòòte nàdal aega neid saiu.

  2. Mina, kes ma tegin pärmitaignast saiakesi teist korda oma elus, olen väga väga rahul saiakestega, mis said valmis, ja taigent tuli just parasjagu. Olgu veel ka nimetatud, et esimene kord kui ma tegin pärmitaignast saiakesi, ma neid ei söönud, kõvad olid:)

  3. Proovisin poolte kogustega teha ja väga kuiv tuli… ei tea kas kerkis vähe või polnud margariini piisavalt…

  4. 13 detsiliitrit jahu pole sama mis 1,3 kilogrammi jahu. seda sellepärast, et kilogramm on massiühik ja liiter mahuühik. minuteada on samaväärselt võrreldavad ainult vedelike ehk siis vee puhul.
    head küpsetamist:)

  5. mina soovitan taigna koostisesse rohkem suhkrut lisada..kuna mul ei tulnud need saiakesed kuigi magusad, aga ex ole see muidugi ka maitse asi…:)

  6. Kui mina seda tegin, sai tainast niiiiiiiiiiiii palju, et oleksin pidanud vähemalt neli ahjutäit neid kaneelirulle tegema. Niiet soovitaks koguseid jagada kas 2 või neljaga, siis peaks saama paraja portsu.

  7. See peaks vist seal olema 5,0 dl, muidu oleks ju 5 liitrit!!!
    NB! Pange ruudulise rätiku alla kerkima, kerkib paremini 😉