Sebrakook

2 muna
1 kl suhkrut
1 pk hapukoort
4 sl kuhjaga jahu
0,5 tl söögisoodat
1 sl võid
2 tl kakaod

Glasuur:
1 sl võid
2 sl suhkrut
2 sl hapukoort

1. Munad ja suhkur vahustada, lisada hapukoor, jahu koos söögisoodaga ja lõpuks vahustada (sulatatud) või.
2. Taigen jagada kaheks, ühele osale segada juurde kakao.
3. Võitatud vormi keskele tõsta sl kaupa üksteise peale kordamööda heledat ja tumedat tainast, lastes tainal servade suunas laiali valguda.
4. Küpsetada 15-20 min. temp. 190-200°C. Soe kook katta glasuuriga, mille valmistamiseks hõõruda või suhkruga vahule, segada juurde hapukoor.
HEAD ISU!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

60 kommentaari “Sebrakook

  1. tegin ka seda kooki ja tuli selline õhuke nagu poleks piisavalt kerkinud. Tundub, et jahu 4 spl on vähevõitu, muidu maitse väga hea.

  2. nii hea kook tuli!
    ja lastele ka maitses!
    eriti lahe on selle välimus, mis lastele väga meeldis – triibuline kui sebra…!

  3. mõeldud on väike pakk hapukoort ja ma arvan ,et kui natuke loogiliselt mõelda , ei ole seda ju nii raske ära arvata….

  4. No kuulge- pakk hapukoort,lai mõiste ju. Kas keegi tõesti ei võiks kontrollida,mis jante retsepte siia topitakse….

  5. te ei kujuta ette ,kui maitsev kook see on ja kui hiljem veel peale lisada mõned banaani lõigud või midagi muud puuvilja ,siis on nagu päris tort!