Tursk võikastmes

800 g turska (u. 200 g viil)
sidrunimahla
2 porgandit
100 g juursellerit
1 mugulsibul
1 väike porru
100 g võid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

1. Loputa kalaviilud külma vee all, kuivata ja piserda üle sidrunimahlaga.
2. Koori ja pese porgandid ning juurseller. Koori sibul, puhasta ja pese porru. Lõika köögiviljad ribadeks.
3. Määri ahjuvorm 20 g võiga. Pane vormi köögiviljad, nende peale kalaviilud ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175°C u. 20 minutit.
4. Kalla küpsetusvedelik teise nõusse ja keeda kokku. Klopi tükkidena sisse ülejäänud või, kuni kaste omandab kreemja konsistentsi. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
5. Serveeri koos riisi või nuudlitega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga