Tomati – mozzarella pizza

PÖHI:
25 g pärmi
1,5 dl vett
1 tl soola
1 sl oliiviõli
u. 5 dl nisujahu

TÄIDIS:
4 sl tomatipüreed
5 tomatit
2 sl basiilikut
200 g mozzarella juustu
soola
pipart

1. Murenda pärm taignakaussi. Lisa soe vesi ja sega kuni pärm on lahustunud.
2. Lisa sool ja õli. Lisa vähehaaval jahu ja sõtku taigen läbi
3. Kalla taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku ühtlaseks.
4. Pane taigen kaussi tagasi ja lase rätikuga kaetult soojas ja tuuletõmbuseta kohas kerkida pool tundi. Lülita ahi 200°C-le.
5. Sõtku taigen uuesti läbi ja rulli umbes 0.5 cm paksuseks plaadiks. Tõsta see küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
6. Laota tomatipüree põhjale ning samuti ka viiludeks lõigatud tomatid. Puista peale hakitud basiilk. Lõika mozzarella õhukesteks viiludeks ja lao põhjale. Maitsesta
7. Küpseta pitsat ahju keskosas umbes 20 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

59 kommentaari “Tomati – mozzarella pizza

  1. See pitsa on lihtsalt fantalicious. Omal initsiatiivil lisasin veel kergelt pruunistatud peekonit ning tulemus on bro, soovitan.