Sacheri tort

PÖHI:
150 g tumedat shokolaadi
125 g võid
2,5 dl suhkrut
4 muna
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

TÄIDIS:
1,5 dl aprikoosi marmelaadi

KREEM:
100 g tumedat shokolaadi
25 g võid

1. Lülita ahi sisse 175°C-le. Sulata shokolaad kuumal vesivannil. Lase jahtuda.
2. Vahusta rasvaine suhkruga mikseris.
3. Lisa ükshaaval munad, vahepeal vahusta taigen ühtlaseks.
4. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa jahu ja shokolaad ning sega taigen valmis.
5. Määri ümmargune küpsetusvorm (1,5l) rasvainega. Puista üle riivsaiaga ja vala taigen vormi.
6. Küpseta ahju alaosas 35 minutit. Lase natuke jahtuda enne kui põhja kuumanõualusele kummutad.
7. Lõika tordipõhi kaheks kihiks, määri ühele neist marmelaad ja aseta teine kiht peale.
8. Kreem; sulata shokolaad ja rasvaine kuumal vesivannil.
9. Määri kreem tordi külgedele ja paele. Hoia kuni serveerimiseni jahedas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

55 kommentaari “Sacheri tort

  1. Tehtud! Väga maitsev. Mulle meeldiks isegi ilma vahepealse moosikihita rohkem, aga siis oleks ikka väga magus.