Langustisalat

punt sellerit
6 sl valgeveiniäädikat
meresoola
2 värsket, puhastatud langustsaba (kokku u. 600 g)
2 punast tomatit
peotäis rohelist sibulat
1 küüslauguküüs
peotäis siledat peterselli
6 sl külmpress-oliiviõli
värskelt jahvatatud musta pipart
vett

1. Pese ja puhasta seller, pane mõned lehed kõrvale. Lõika kolm vart tükkideks. Vala potti kaks liitrit vett, lisa 3 sl veiniäädikat ja 1 sl meresoola. Tõsta selleritükid vette ja lase keema tõusta. Lisa langustisabad ja hauta madalal kuumusel umbes 15 minutit ning lase koos keeduveega jahtuda.
2. Lõika ülejäänud seller viiludeks, tomatitel eemalda südamik ja püdel osa ning lõika viljaliha kuubikuteks. Sibul lõika ratasteks. Puhasta ja haki küüslauk, petersell ja sellerilehed ning tõsta kõik kaussi.
3. Sega õlist, 3 sl veiniäädikast, soolast ja piprast marinaad, vala see salatile komponentidele ja sega kõik läbi.
4. Võta langustsabad keeduveest välja, eemalda koorik ja sooled. Lõika liha keskmise suurusega tükkideks, tõsta kaussi ja vala üle 3-4 sl keeduveega.
5. Tõsta taldrikule salatit ja pane peale langustitükid. Serveeri juurde hästi jahutatud (6-8°C) valget vahuveini ning saia või küüslauguleiba.
Hüva nõu:
Kaunistamiseks võid kasutada eemaldatud kooriku sabaotsa ja paari sellerilehte.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga