kana
jämedat soola
Kana panna selili plaadile ja ümberringi puistada jämedat soola nii umbes sõrmepaksuselt. Ka tiibade vahele, MITTE kana peale. Võib olla ka sügavkülmetusest võetud kana ja otse plaadile, ilma teda lahtisulatamata. 200°C umbes 50 min. Kana sulades küpsemise ajal teevad soolaaurud ta pehmeks, parasjagu krõbedaks ja piisavalt soolaseks. See on kiire ja maitsev. Juurde andke lehesalatit. head isu.
Heebrea keeles:
Of be melah, kus OF on kana ja soolaga on BE MELAH, mis tähendab soola sees.
Mina teen seda meresoolaga. Pakk meresoola pannile, jätad kana jaoks vaba ruumi keskele. Kana pannile ja ahju. Tuleb helekollakat tooni, pehme ja maitsev.
Siin jälle kirjutab, et see on vana vene retsept. Keda kuradit sa nüüd usud. http://en.wikibooks.org/wiki/Cookbook:Roast_Chicken_on_Salt
proovisin seda retsepti tuli valja paris hea
kas keegi on seda proovinud ka? loogika ütleb, et kanast sulav mahl hakkab soola sulatama. Või on see haöb nali? Googlest midagi sarnast ma küll rohkem ei leidnud!