Täidetud põrn ehk Thol memule

1 looma põrn
300-400 g head looma rasva nn. ploomi rasv
1 suurem mugulsibul
soola
pipart
1 tl suhkrut
1/2 tl kaneelipulbrit
1/2 kl nisujahu
seller
küüslauk
terapipar

Põrn pesta, nahk maha tõmmata ja hakata nõela ja niidiga otsast kokku õmblema selliselt, et tekiks vorstikujuline algus kuhu hakata toppima sisu.
Sisu on järgmine. Rasv ja sibul lõigata tükikesteks, lisada kõik maitseained ja segada jahuga, et parasjagu kleepuks käte külge. Ja nüüd teha nii, et natuke õmbled ja topid segu sisse ja jälle õmbled ja taas topid segu sisse ja seda seni kuni kõik on sees ja kinni õmmeldud. Siis pesed õrnalt põrn külma veega puhtaks ja paned maitseainetega nagu seller, küüslauk, pipraterad ja veidi soola kas tavalisse potti või kiirkeetjasse nii 1 tunniks keema. Õmblema peab küllalt sügavalt, et lahti ei tuleks, sest siis tuleb sisu välja. Süüa kuumalt. Külmalt on ka väga maitsev, lõigates seibideks. Võib ka ülepraadida ja süüa õlle juurde. Odav ja hea. Head isu.

Täidetud põrn on heebrea keeles THOL MEMULE, rõhud on o tähel ja viimasel e tähel. Thol on põrn ja täidetud on memule.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga