Kaheksajalg punase veiniga

1 puhastatud kaheksajalg (u. 800 g)
200 g pärlsibulaid
1 mugul apteegitilli koos pealsetega
1 sl tomatipastat
4 sl külmpress-oliiviõli
1/4 l kuiva punast veini
värskelt jahvatatud pipart

1. Loputa kaheksajalg, eemalda see osa peast, mis asub kotisarnase keha ja selle osa vahel, kuhu kinnituvad haarmed. Tõmba nahk kotilt või hõõru maha. Seejärel pööra kott pahempidi ja eemalda siseorganid. Pigista välja ja eemalda haarmete vahel asuvad mälumiselundid. Aseta kaheksajalg õliga määritud pannile, puista peale veidi soola ja moori keskmisel kuumusel omas mahlas. Loputa leige veega ja nõruta kuivaks.
2. Koori pärlsibulad. Koori tomatid ja lõika viiludeks. Lõika apteegitill peenikesteks ribadeks ning haki pealsed. Sega tomatipasta 100 ml veega läbi. Lõika kaheksajalg parajateks suutäiteks.
3. Kuumuta potis oliiviõli, prae pärlsibulad keskmisel kuumusel klaasjaks-kuldseks. Lisa kaheksaja tükid ja prae ühe minuti vältel pidevalt segades. Lisa vedeldatud tomatipasta, vein, sool ja pipar ning lase keema tõusta. Lisa potti tomatilõigud ja till, sega kergelt ja kata pott kaanega. Hauta nõrgal kuumusel umbes 50-60 minutit. Serveeri juurde (röst)saia ja kuiva punast veini.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Kaheksajalg punase veiniga