Hanepraad õunte ja kuivatatud ploomidega

1 hani (3-3,5 kg)
2 sl hapukoort
soola
800 g õunu (hapuka maitsega, kõva ja mahlast)
300 g kuivatatud musti ploome

1. Vajadusel puhasta ja kõrveta hani. Külmutatud hani sulata.
2. Pese õunad, eemalda südamikud kuid ära poolita. Hõõru hani seest soolaga, täida õunte ja ploomidega.
3. Õmble hane kõhuava kinni, seo jalad, tiivad ning kael kere vastu. Tõsta hani vähese kuuma veega praepannile ja aseta ahju küpsema.
4. Enne pruunistumist hõõru hane pealt soolaga ja määri hapukoorega. Küpsetamise ajal kasta korduvalt praeleemega. Hani küpseb 2-2,5 tundi.
Ülejäänud puuviljad küpseta hane kõrval praeleemes.
5. Serveeri keedetud kartulite, hautatud hapukapsaste või punakapsa-toorsalatiga. Lisandiks sobivad ka marineeritud puuviljad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga