Hakklihakaste

500 g seguhakkliha (loom+siga)
2 sl toiduõli
1 mugulsibul
soola
pipart
1-2 sl nisujahu
2 kl vett
2-3 sl hapukoort

1. Tükelda sibul ning kuumuta veidi õlis. Lisa hakkliha ja prae kiiresti, samal ajal pannilabidaga hakkliha murendades.
2. Lisa pipar, sool, jahu ja sega läbi. Lisa vesi ja keeda läbi. Lõpuks lisa hapukoor.
3. Serveeri keedetud kartulite, hautatud köögivilja ja värske- või hapukapsa-toorsalatiga. Suurepäraselt sobib lisandiks ka marineeritud peediviilud või -kõrvits.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

61 kommentaari “Hakklihakaste

  1. Kaste tuleb kõige parem kui panna sibula hulka ka kaks-kolm küüslauguküünt ja hakkliha tuleb praadida võimalikult suurel tulel, et ta lihamahla ei hakkaks välja andma. Kui liha on praetud lükkan selle panni serva ja praen rasvas kaks kuhjaga supil. jahu pruuniks. siis segan jahu lihaga ja peale KUUMA vett ja piima või hapukoort. Keedan ikka oma 10 minutit vähemalt. Kaste tuleb siis väga hea pruun ja praetud maitsega.

  2. Ise olen proovinud samuti igasugu variantidega hakklihakastet teha, siiski minu suure pererahva lemmikuks on jäänud hakklihakaste riivitud porganiga(jämeda riiviga ja praadida koos sibula ja hakklihaga)10 minti enne lõppu, võib lisada veel värsket kooritud tomatit……proovige, see on tõsiselt maitsev.

  3. sibula asemel küüslauk ja lõpus lisada rohkelt hapukoort ….nämm…kartul ja peedisalat muidugi lahutamatud kaaslased siia juurde

  4. Mina lisan peale sibulate ja hakkliha praadimist supilusikatäie (või vähem) jahu.. segan ära ning lõpuks lisan piima…

    ei jää vedel ega ka paks… just paras!

  5. Kes see tark oli, kes väitis, et kastet ei tohi keema ajada. Loll jutt suhu tagasi.
    Iidamast-aadamast juba teada, et kaste peabki keema ajama ja veel parem kaste tuleb, mida kauem kuumutad/keedad..

  6. mul läheb hakklihakaste alati aia taha, teen küll ema näpunäidete põhjal täpselt järele aga ikka läheb nässu.
    proovin nüüd seda meetodit, ehk läheb õnneks :)