Kalakotletid

500 g kalafileed (nt. haug)
100 g kuiva saia
1/2-3/4 kl piima või vett
1-2 mugulsibulat
1 sl võid
soola
pipart
riivsaia
praadimiseks toiduõli

1. Leota sai piimas või vees täiesti pehmeks.
2. Aja kala ja sai läbi hakkmasina, lisa hakitud ja võiga läbipraetud sibul, maitsesta ja klopi hästi ühtlaseks massiks.
3. Vormi riivsaias veeretades ümmargused või piklikud kotletid ja prae kuumas õlis mõlemalt poolt helepruuniks.
4. Serveeri kalapuljongist valmistatud tomati- või hapukoorekastmega, keedetud või praetud kartulite või sõmera keedetud riisi ja hautatud köögiviljaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

51 kommentaari “Kalakotletid

  1. minu retsept:
    2/3 kalafileed (nt, koger, kiisk, havi jne)
    1/3 seapekki.
    Mõlemad lasta läbi hakklihamasina, lisada riivsaia ja hästi ära segada.
    Sool ja muud maitseained südame (maitse) järgi. Veeretada kotletid ja praadida toiduõlis.
    Viib keele alla!