Munakaste

200 g rasvasemat suitsuliha
1 sl jahu
2 kl liha- või kanapuljongit
1 muna
1/4 kl piima
soola

1. Lõika liha väiksemateks kuubikuteks ja prae veidi pannil, et rasv eralduks (Kui kasutad väherasvast liha, lisa 1-2 sl õli). Lisa jahu ja kuumuta segades helekollaseks, lisa puljong ja keeda umbes 7-8 minutit.
2. Lisa piimaga lahtiklopitud muna, sega hästi läbi, kuumuta keemiseni ja maitsesta.
3. Serveeri koos keedetud kuumade kartulitega, puista peale hakitud maitserohelist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

7 kommentaari “Munakaste

  1. piret tartust: kuidas sinu isa kastet teeb?

    Munakaste on nii hea. Mina teen 0,5 kg sutsupõske ja 7 muna, jahu silma järgi, samuti puljong. Piima asemel kasutan kohvikoort.

  2. Teen just sedasama kastet..oleks ma eelnevaid komme enne lugenud,siis oleksin õhtusöögiks kyll midagi muud valinud…

  3. Valmistasin *täpselt* sellise koostisega,nagu retsept nõudis.Tulemiks oli ,välimuselt,nagu beebi mähkmete sisu. Maitselt…..napilt maitstav.
    Ilmselt see retsepti kirjutaja/soovitaja pole oma *noore* elu jooksul *õiget*munakastet eemaltki näinud,rääkimata söömisest!
    Tunnen südamest kaasa!

    PS: Eelmine kommija väitis,et tema isa valmistas seda kastet teisiti – ja õigesti tegigi,sest niiviisi seda kastet(pean silmas MUNAKASTET!) valmistada EI TOHI !