Kartuli püreesupp lihaga

0,5 kg kartulit
1 suurem porgand
1 suurem sibul
300 g loomaliha
2 Knorri loomalihapuljongi kuubikut
võid või margariini
pipart
soola

1. Koori kartulid, porgand ja sibul.
2. Tükelda liha ning pane u. 100 g võiga potti 5 minutiks kaane alla hauduma.
3. Lisa peeneks hakitud sibul ja hauta veel 1-2 minutit.
4. Lisa potti 2 l vett ja puljongikuubikud.
5. Tükelda kartulid ja porgand ning lisa need potti – keeda kuni köögiviljad on täiesti pehmed (kartul peab olema pude).
6. Tõsta pott tulelt ära, lase pisut jahtuda ning püreeri supp mikseriga või pudrurauaga, vajadusel lisa keedetud vett.
7. Tõsta pott tulele ning oota, kuni supp tõuseb keema, maitsesta soola ja pipraga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

59 kommentaari “Kartuli püreesupp lihaga

  1. Mina liha ei pannud, vett panin 1,5 l ja väga nämma tuli, ei olnudki eriti vaja maitsestada, puljongikuubikud tegid töö täitsa ära.

  2. on tõesti hea supp. eriti heaks vahelduseks neile, kel äsja mandlid ära opereeritud ja jäätise ning jogurti söömisest juba küll saanud on.

  3. Vot see on super-hea supp. Ainult lisasin nac rohkem kartuleid ja saiakuubikuid. seda suppi on hea talvel termosega kelgutama minnes kaasa võtta, täidab hästi kõhtu.