Siga – Mis on mis ja mida millestki teha

1. JALAD:
Kasutatakse peamiselt süldi valmistamisel. Võib valmistada ka eraldi roana.
Kasutamine: keeda.

2. KOOT:
Koodist saab väga hea ahjuprae. Osta niimitu ja niisuured koodid kui on sööjaid ja kui suured on nende kõhud. Pane terved koodid keevasse vette keema, nii jäävad paremad maitsed lihasse ja ei kee lihast välja. Eemalda vaht. Keeda koodid peaaegu pehmeks (kui ei ole suurt keedupotti võib keeta ka mitmes jaos) lisades keeduvette samasid maitseaineid mida lisad süldilegi: sool, must terapipar, sibul, loorber jne. Seejärel pane koodid praepannile ahju küpsema. Vala kootidele vahetevahel praeleent. Koodid on valmis kui liha on täiesti pehme ja nahk kröbe. Lisandiks võid pakkuda hautatud hapukapsast ja marineeritud salateid. Kui kõhtu ja taldrikule mahub siis võid lisada ka mõne keedukartuli. Järele jäänud keeduveest võid peale pidupäeva keeta näiteks supi (seljanka).
Kasutamine: keeda, küpseta.

3. ESISINK, ABALUUTÜKK:
Kasutamine: küpseta ahjus, hauta pajas või keeda, suitsuta.

4. ABATÜKK, KAELAKARBONAAD:
Kasutamine: karbonaadiks, küpseta ahjus, hauta pajas või keeda.

5. RIBI-, KÜLJE-, KÕHUTÜKK:
Kasutamine: paksude tükkidena küpseta ahjus, õhukesed lõigud grilli.

6. SEAPEA:
Kasutamine: keeda sülti, suitsuta.

7. SELJATÜKK, KARBONAADITÜKK, RIBI:
Kasutamine: küpseta ahjus, valmista karbonaadi, prae lõikudena või grilli.

8. SISEFILEE:
Kasutamine: prae pannil või lõikudena pajaroogades.

9. REIETÜKK, SINK:
Kasutamine: küpseta ahjus, prae lõikudena või kasuta ribadena pajaroogades.

10. KÕRVAD JA SABA:
Suitsutatud ja ribadeks lõigatud seakõrvadest saab hea suupiste õlle kõrvale.
Kasutamine: keeda, suitsuta.

Vastavalt retseptile.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

58 kommentaari “Siga – Mis on mis ja mida millestki teha